Is dit nou een van die mees “anderster” en lekkerste reseppies wat ek in ‘n lange tyd aanmekaar geslaan het! (Nooit gedink mens kan avokadopeer bak nie.) Sóó maklik, ekonomies en boonop smaaklik.
Kom uit my Delicious Quiches & Flans-boekie, maar ek sien iemand het dit ook al op die internet “geadverteer”. Daardie iemand stel voor dat mens gesondheidonstehalwe (uitputtende woord!) die suurroom met ‘n joghurt/mielieblommengsel vervang, en laevet melk gebruik.
Ek het nie brood in die blik gehad nie, en ‘n gewone deegkors gebruik.
Hoe ook al; lekker eet!
Avocado, Tomato and Ham Flan
55 min | 15 min prep
Serves 4
CRUST
* 8 slices bread, crusts removed
* 40 g butter, softened
FILLING
* 80 g ham
* 4 large cherry tomatoes, sliced
* ½ large ripe avocado, sliced
* 1 cup cheddar cheese, grated
* 3 eggs
* 1/3 cup sour cream
* 1/3 cup milk
Directions
* Preheat oven to mod hot 210ºC
CRUST
* Flatten bread with rolling pin, butter both sides, cut in half diagonally
* Press into 23cm round pie plate to evenly cover base and sides (die driehoekies maak
sulke puntjies in die lug en die stukkies brood oorvleuel om ‘n sig-sag patron teen die
rand van die bak te vorm)
* Bake 10 mins or until lightly browned and crisp. Do not overcook.
FILLING.
* Reduce oven temperature to 180°C
* Arrange ham, tomatoes, avocado and cheese in cooked base
* Combine eggs, sour cream and milk, mix well, pour over pie filling, to mostly cover
avocado
* Bake 30 mins or until filling is lightly browned and set
4 comments:
Dit lyk heerlik, dankie Mariki. Gaan dit beslis oor die naweek probeer maak.
Jy sal nie spyt wees nie, D!
Hmmmm gaan beslis probeer, lyk lekker
Probeer dit -- jy sal bly wees.
Post a Comment